Диригент

Сергій Лихоманенко – головний диригент та художній керівник приватних експериментальних оркестрів Eclectic Sound Orchestra та Kyiv Grand Classic. Диригент державного Молодіжного академічного оркестру «Слобожанський». До 2019 року, головний диригент Київського обласного академічного театру ім. П.Саксаганського.

Діяльність Сергія Лихоманенка також нерозривно пов’язана з Фондом підтримки музикантів «Київ Гранд Класік» та фестивалем “Таланти нації”, який також ініціював та з 2013 року проводить Сергій Лихоманенко.

Сьогодні диригент Лихоманенко активно займається популяризацією української академічної музики всіх періодів. Проект диригента “Музика епохи Розстріляного відродження”, масштабний культурний музичний проект, не тільки всеукраїнського, але й міжнародного масштабу.

У 2018 році Лихоманенко реалізував проект «Код Косенка – втрачені партитури видатних українців». У рамках якого за підтримки Українського культурного фонду відбулась повна систематизація та доробка всіх редакцій оркестрових версій «11 етюдів» Віктора Косенка.